Cantus Corvus -kuoro

Mitä?
Kuorolaulua, oppimista ja kehittymistä, vapaana jännityksestä, mutta pyrkien mahdollisimman kauniiseen kuorolauluun niin, että tuloksista virkistyy ja jää hyvä mieli. Osallistuminen ei maksa; johtaja vapaaehtoistyönä saa palkkansa hyvänä mielenä kuorolaisten edistymisestä. Kuorolaulaja kokee iloa yhteisön jäsenenä nauttiessaan äänensä sointumisesta kuoron osana. Lue lisää...

Missä?
Laajasalon kauniissa kirkossa, Reposalmentie 13. Seurakunta antaa ystävällisesti tilat käyttöömme. Vastapalvelukseksi laulamme joissakin seurakunnan tilaisuuksissa oman harkintamme mukaan.

Milloin?
Maanantaisin kello 18-20. Harjoituksen tauolla on seurakunnan tarjoamat kahvit omakustannushintaan. Aloitamme 7.9.2020

Ohjelmasta:

Etenemme rauhassa helposta vaativampaan ohjelmistoon laulajien valmiuksien ja edellytysten mukaan. Järjestämme muutaman kerran vuodessa laulutilaisuuden ja tuotamme iloa itsellemme ja muille laulamalla. Osa harjoituksista tähtää musiikillisiin messuihin, joissa laulamme kuorona ja/tai seurakunnan mukana. Toisena tyyppinä suunnitelmissa on järjestää yhteislaulutilaisuuksia, joissa laulamme Variksen pojat -yhtyeen säestyksellä reippaita toivelauluja ja esitämme oppimiamme kuorolauluja. Messut koostuvat hengellisistä lauluista ja yhteislaulutilaisuudet ovat pääasiassa kansanlaulutyyppisiä. Äänenmuodostusta harjoittelemme äänenavauksen yhteydessä.

Eroamme muista kuoroista:

Meillä ei ole kiirettä eikä esiintymispaineita. Siksi on aikaa kehittyä kuorolaulajana. Kuoro-opetuksemmme sisältää nuotinluvun oppimista koetellulla metodilla. Riittää, että olet avoin uudelle ja pidät korviasi auki. Jos haluat lisää tehoa (toivottavasti!), voit kehittyä nopeammin kotikuuntelulla ja -harjoittelulla. Oppimateriaalia on tuotettu ja testattu yli 10 vuoden ajan ja tuskin monella kuorolla on mahdollisuutta tarjoamaamme palvelutasoon. Materiaali on verkossa, joten yksinkertainen nettiselaamisen hallitseminen riittää auttamaan kehittymisessä. Netistä löytyvät nuotit, kuuntelumateriaali ja kaikkea mikä liittyy opittavaan asiaan. Jos olet epäluuloinen, etkä halua osallistua nuotinluvun harjoituksiin, voit istua ja kuunnella, tukkimatta kuitenkaan korviasi. Harjoituksien lopputavoitteena on tehdä sinusta parempi kuorolainen, jolle ei tarvitse soittaa stemmoja ja sanella kaikkea valmiiksi... Lue lisää...

Kuorolaiselta odotetaan:

Avoin oppimisen mieli ja innostuneisuus vie pitkälle. Koeta olla ennakkoluuloton, jos sinulle asiat esitetään uudella tavalla. Opit parhaiten, kun olet rohkeasti mukana. Pääsykoetta tai koelaulua ei ole. Pitkäjänteisyys on kehittymisen edellytys . Toivomme kuorolaisia, jotka haluavat olla harjoittelemassa kanssamme vuosia. Voit tarkkailla syyskauden 2020 jaksamistasi ja tehdä jouluna päätöksen, jäätkö kuoroon pysyvästi. Käyttämämme metodi johtaa varmaan nuotinlukuun, mutta oppimiselle on annettava runsaasti aikaa. Nousemme "tyvestä puuhun".

Kuoron pohjana on Variksen laulukoulu

Variksen laulukoulu on toiminut vuodesta 2010 ja osa kuorolaisista jatkaa Cantus Corvuksessa. Laulukoulussa mukana olleet ovat taidoiltaan eri asemassa, ainakin aluksi. Uusien ei pidä siitä säikähtää, vaan hyväksyä se ja hyödyntää toisten osaamista kuuntelemalla. Kuoroon uutena tuleville voidaan tarvittaessa järjestää erillistä ohjausta niihin taitoihin, joita toisilla jo on.

Miehet

Miesäänet muodostavat sekakuoron pohjan. Onnistuaksemme tarvitsemme sopivan määrän mieslaulajia. Variksen laulukoulussa on ollut huomattava määrä miehiä, jotka ovat opittuaan siirtyneet muihin kuorohin. Kokemusta miesten harjoittamisesta ja kouluttamisesta löytyy: kuoron johtaja on valmentanut 15 vuotta Chorus Marinus miesyhtyettä.
Lue lisää...

 

ILMOITTAUTUMINEN LOMAKKEELLA

Cantus Corvus -kuoron mainoskuva